•  

    РЕЦЕПТИ

  •  

    РЕЦЕПТИ

 
 

Рецепта 1: Карамел Карамба Фрапучинос Белмио Карамел Карамба

Съставки

  • 6 кубчета лед
  • 110 ml студено кафе, приготвено с Belmio Caramel Caramba
  • 60 мл неподсладено бадемово мляко
  • (Без мазнини) бита сметана
  • Полейте карамелен сос без захар
  • Екстра: ванилов сироп Monin без захар

Приготвяне:

  • Направете чаша кафе с Belmio Caramel Caramba . Оставете кафето да изстине.
  • Комбинирайте в блендер; кубчета лед, студено карамелено кафе, ванилов сироп Monin без захар и бадемово мляко.
  • Смесете съставките, докато получите гладка и кремообразна смес.
  • Изсипете сместа в чаша (най-добре буркан).
  • Добавете малко (обезмаслена) бита сметана и струйка карамелен сос без захар като завършек.

Рецепта 2: Студено кафе Vanilla Goldс Belmio Viva La Vanilla

Съставки

  • ¾ чаша мляко (на растителна основа).
  • 1 чаена лъжичка семена от чиа 
  • 1 чаена лъжичка сироп от рога
  • ¼-1 чаена лъжичка куркума на прах
  • ¼ чаена лъжичка канела
  • Кубчета лед
  • ½ Belmio Viva La Vanilla
  • Екстра: ванилов сироп Monin без захар

Приготвяне:

  • Смесете растителното мляко, семената от чиа, сиропа от ахорн, куркумата и канелата заедно в блендер.
  • Блендирайте на висока скорост, докато семената от чиа се смачкат и всички съставки се превърнат в една сплотена смес.
  • Напълнете чаша с кубчета лед и изсипете кафе Belmio Viva La Vanilla върху кубчетата лед. 
  • Добавете млечната смес от куркума към студеното кафе.
  • Долейте напитката на вкус с ванилов сироп Monin без захар.

Рецепта 3: Shakerato Fortissimo, с Belmio Espresso Fortissimo

Съставки

  • 2 капсули Belmio Espresso Fortissimo
  • 1-2 чаени лъжички захар (на вкус)
  • Кубчета лед
  • По избор: сироп Monin Caramel (15-20 ml)

Приготвяне:

  • Направете еспресо с Belmio Espresso Fortissimo и добавете 1-2 супени лъжици захар или карамелен сироп Monin.
  • Изсипете еспресото в шейкър за коктейли и добавете няколко кубчета лед.
  • Разклатете сместа енергично за 15-20 секунди, докато стане пенлива и пенлива.
  • Изсипете сместа през цедка, а след това в охладена чаша, пълна с кубчета лед.
  • Гарнирайте с парче органична лимонова кора.
  • Сервирайте и се насладете!

Рецепта 4: Crazy Choconut Iced Lattéс Belmio Let's go Coconutz

Съставки:

  • 1 капсула Belmio Let's go Coconutz
  • Кубчета лед
  • 100 мл (студено) мляко
  • Шоколадов сироп Monin (или шоколадово брауни)

Приготвяне:

  • Напълнете шейкър за коктейли с кубчета лед.
  • Направете 100 мл кафе (лунго) с Belmio Let's go Coconutz .
  • Изсипете кафето и 100 мл студено мляко в шейкъра.
  • Налейте 15 – 30 мл сироп в шейкъра (добавете повече или по-малко на вкус)
  • Разклатете разклатете разклатете, докато стане „пенесто“.
  • Сервирайте и се насладете!

Рецепта 5: Тоник за еспресо, колумбийски начинс Belmio Colombia

съставки:

  • 100 г кубчета лед
  • 70 мл премиум тоник
  • 1 капсула Белмио Колумбия
  • По избор: захарен сироп Monin Cane

Приготвяне:

  • Вземете висока чаша и я напълнете с кубчета лед.
  • Внимателно изсипете първокласния тоник върху кубчетата лед.
  • Направете еспресо (40 ml) с кафе Belmio Colombia .
  • Бавно изсипете прясно приготвеното еспресо върху кубчетата лед и тоника, за да охладите кафето за миг.
  • Внимателно разбъркайте сместа, за да комбинирате вкусовете или я оставете без разбъркване, ако искате да видите слоевете.
  • Гарнирайте Espresso Tonic с органично отгледан резен портокал за ароматен привкус.

Рецепта 6: Pumpkin Spice Latte, с Belmio Espresso Fortissimo

Порции: Кафе за 2-ма

съставки:

  • 2 шота Belmio Espresso Fortissimo: 1 капсула/чаша
  • 200 мл полуобезмаслено мляко
  • 1 щипка канела
  • 170 г тъмна захар
  • 1 чаена лъжичка смес от тиквени подправки лате
  • 150 г сварена и пасирана тиква

Приготвяне:

  • В малка тенджера смесете тъмната захар и 170 мл вода. Оставете сместа да заври.
  • Котлонът се намалява, след което се добавят подправките и тиквеното пюре. Оставете да къкри за 5 минути.
  • Оставете сиропа да изстине, след което го прецедете.
  • Сварете млякото на пара, докато стане на пяна, като използвате уред за мляко.
  • Вземете голяма чаша и добавете 2 до 3 супени лъжици от сиропа заедно с 2 чаши Belmio Espresso Fortissimo.
  • Накрая се залива с разпененото парно мляко.
  • Завършете, като поръсите отгоре щипка канела.

Насладете се на вашето възхитително и вкусно тиквено лате! 

Рецепта 7: Мока с двоен шоколад, с Belmio Chocolate Therapy

Порции: Кафе за 2-ма  

съставки:

  • 2 чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy
  • 200 мл мляко по избор (препоръчва се бадемово)
  • Бита сметана
  • чипс от бял шоколад (на вкус)

Приготвяне:

  • В малка тенджера на среден огън затоплете млякото, докато се образуват малки мехурчета по краищата.
  • Отстранете тигана от котлона и разбийте парченцата бял шоколад, докато сместа стане гладка, създавайки вкусен сироп.
  • В блендер смесете 1/2 чаша от сиропа с 2-те чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy. Блендирайте бавно на средна степен, докато сместа стане пенлива, приблизително 1 минута.
  • Изсипете пенливата смес в голяма чаша. Залейте го с обилна купичка бита сметана и гарнирайте с парченца бял шоколад за допълнителна нотка на удоволствие. Насладете се на вашето прекрасно творение!

Рецепта 8: Пикантен кафе десерт с меренге, с Belmio Ristretto

Порции: Кафе за 2-ма  

съставки:

  • 250 г маскарпоне
  • 200 мл бита сметана
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаша Belmio Ristretto (охладено)
  • 1 супена лъжица кафе ликьор
  • Шоколадово кафе на зърна
  • Брезилиени ядки за гарнитура

Приготвяне:

  • С електрически миксер разбийте сметаната със захарта до твърди връхчета.
  • В отделна купа разбийте заедно маскарпонето и охладеното кафе, докато кафето се поеме напълно в сместа.
  • Внимателно разбъркайте разбитата сметана в сместа с маскарпоне и след това добавете кафеения ликьор.
  • Сглобете десерта, като наредите меренга в чаша, последван от муса с вкус на кафе, като повторите два пъти. Завършете със слой от муса отгоре.
  • Гарнирайте десерта с ядки брезилиен и шоколадови кафеени зърна. Съхранявайте в хладилник до готовност за сервиране. Насладете се на вкусното си наситено с кафе лакомство!

Рецепта 9: Хайде да пием кафе с лешници, с Belmio Driving you Hazel'nuts

Порции: Кафе за 2-ма  

Съставки и топинги:

  • 1,5 супени лъжици лешников сироп (Monin)
  • 1 еспресо Belmio Let's go Hazelnuts кафе (60 – 80 ml)
  • 150 мл горещо мляко
  • Голяма заливка от бита сметана
  • нугатин
  • Щипка канела
  • Грубо смлени (печени) лешници

Приготвяне: 

  • Започнете, като изсипете лешниковия сироп в чаша за лате макиато. Върху него внимателно изсипете кафе Belmio Let's go Hazelnuts и го разбъркайте бързо.
  • След това сиропово-кафената смес се залива с горещото мляко. Ако вашата кафемашина има функция за разпенване на мляко, не се колебайте да я използвате, като се стремите към минимална пяна (без капучино).
  • Завършете вашето лешниково кафе с ядки, като добавите обилна доза бита сметана отгоре. Поръсете го с нугатин за този перфектен завършек.
  • Искате малко повече усет? Върху всичко се добавят едро смлени (запечени) лешници. Насладете се на възхитителното си кафе с лешници!

Рецепта 10: Уютно джинджифилово ванилово лате с джинджифилова бисквитка Belmio 

Порции: Кафе за 2-ма  

  • 2 чаши кокосово мляко или пълномаслено мляко
  • 2 супени лъжици чист кленов сироп
  • 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 1 супена лъжица Monin ванилов сироп
  • 2 шота еспресо Belmio Gingerbread Cookie кафе
  • Бита сметана

Приготвяне:

  • Създайте сместа, като комбинирате мляко, кленов сироп, пресен джинджифил, канела и щипка сол в среден съд. Оставете да заври и загрейте до пара.
  • Разбийте сместа до пяна с помощта на малка бъркалка и след това я отстранете от котлона.
  • Разпределете кафето Belmio Gingerbread Cookie между 2 чаши и го залейте с млякото за меденки.
  • Завършете със струйка ванилов сироп Monin и обилен топинг от бита сметана. Наздраве за една възхитителна глътка!

Рецепта 1: Карамел Карамба Фрапучинос Белмио Карамел Карамба

Съставки

  • 6 кубчета лед
  • 110 ml студено кафе, приготвено с Belmio Caramel Caramba
  • 60 мл неподсладено бадемово мляко
  • (Без мазнини) бита сметана
  • Полейте карамелен сос без захар
  • Екстра: ванилов сироп Monin без захар

Приготвяне:

  • Направете чаша кафе с Belmio Caramel Caramba . Оставете кафето да изстине.
  • Комбинирайте в блендер; кубчета лед, студено карамелено кафе, ванилов сироп Monin без захар и бадемово мляко.
  • Смесете съставките, докато получите гладка и кремообразна смес.
  • Изсипете сместа в чаша (най-добре буркан).
  • Добавете малко (обезмаслена) бита сметана и струйка карамелен сос без захар като завършек.

Рецепта 2: Студено кафе Vanilla Goldс Belmio Viva La Vanilla

Съставки

  • ¾ чаша мляко (на растителна основа).
  • 1 чаена лъжичка семена от чиа 
  • 1 чаена лъжичка сироп от рога
  • ¼-1 чаена лъжичка куркума на прах
  • ¼ чаена лъжичка канела
  • Кубчета лед
  • ½ Belmio Viva La Vanilla
  • Екстра: ванилов сироп Monin без захар

Приготвяне:

  • Смесете растителното мляко, семената от чиа, сиропа от ахорн, куркумата и канелата заедно в блендер.
  • Блендирайте на висока скорост, докато семената от чиа се смачкат и всички съставки се превърнат в една сплотена смес.
  • Напълнете чаша с кубчета лед и изсипете кафе Belmio Viva La Vanilla върху кубчетата лед. 
  • Добавете млечната смес от куркума към студеното кафе.
  • Долейте напитката на вкус с ванилов сироп Monin без захар.

Рецепта 3: Shakerato Fortissimo, с Belmio Espresso Fortissimo

Съставки

  • 2 капсули Belmio Espresso Fortissimo
  • 1-2 чаени лъжички захар (на вкус)
  • Кубчета лед
  • По избор: сироп Monin Caramel (15-20 ml)

Приготвяне:

  • Направете еспресо с Belmio Espresso Fortissimo и добавете 1-2 супени лъжици захар или карамелен сироп Monin.
  • Изсипете еспресото в шейкър за коктейли и добавете няколко кубчета лед.
  • Разклатете сместа енергично за 15-20 секунди, докато стане пенлива и пенлива.
  • Изсипете сместа през цедка, а след това в охладена чаша, пълна с кубчета лед.
  • Гарнирайте с парче органична лимонова кора.
  • Сервирайте и се насладете!

Рецепта 4: Crazy Choconut Iced Lattéс Belmio Let's go Coconutz

Съставки:

  • 1 капсула Belmio Let's go Coconutz
  • Кубчета лед
  • 100 мл (студено) мляко
  • Шоколадов сироп Monin (или шоколадово брауни)

Приготвяне:

  • Напълнете шейкър за коктейли с кубчета лед.
  • Направете 100 мл кафе (лунго) с Belmio Let's go Coconutz .
  • Изсипете кафето и 100 мл студено мляко в шейкъра.
  • Налейте 15 – 30 мл сироп в шейкъра (добавете повече или по-малко на вкус)
  • Разклатете разклатете разклатете, докато стане „пенесто“.
  • Сервирайте и се насладете!

Рецепта 5: Тоник за еспресо, колумбийски начинс Belmio Colombia

съставки:

  • 100 г кубчета лед
  • 70 мл премиум тоник
  • 1 капсула Белмио Колумбия
  • По избор: захарен сироп Monin Cane

Приготвяне:

  • Вземете висока чаша и я напълнете с кубчета лед.
  • Внимателно изсипете първокласния тоник върху кубчетата лед.
  • Направете еспресо (40 ml) с кафе Belmio Colombia .
  • Бавно изсипете прясно приготвеното еспресо върху кубчетата лед и тоника, за да охладите кафето за миг.
  • Внимателно разбъркайте сместа, за да комбинирате вкусовете или я оставете без разбъркване, ако искате да видите слоевете.
  • Гарнирайте Espresso Tonic с органично отгледан резен портокал за ароматен привкус.

Рецепта 6: Pumpkin Spice Latte, с Belmio Espresso Fortissimo

Порции: Кафе за 2-ма

съставки:

  • 2 шота Belmio Espresso Fortissimo: 1 капсула/чаша
  • 200 мл полуобезмаслено мляко
  • 1 щипка канела
  • 170 г тъмна захар
  • 1 чаена лъжичка смес от тиквени подправки лате
  • 150 г сварена и пасирана тиква

Приготвяне:

  • В малка тенджера смесете тъмната захар и 170 мл вода. Оставете сместа да заври.
  • Котлонът се намалява, след което се добавят подправките и тиквеното пюре. Оставете да къкри за 5 минути.
  • Оставете сиропа да изстине, след което го прецедете.
  • Сварете млякото на пара, докато стане на пяна, като използвате уред за мляко.
  • Вземете голяма чаша и добавете 2 до 3 супени лъжици от сиропа заедно с 2 чаши Belmio Espresso Fortissimo.
  • Накрая се залива с разпененото парно мляко.
  • Завършете, като поръсите отгоре щипка канела.

Насладете се на вашето възхитително и вкусно тиквено лате! 

Рецепта 7: Мока с двоен шоколад, с Belmio Chocolate Therapy

Порции: Кафе за 2-ма  

съставки:

  • 2 чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy
  • 200 мл мляко по избор (препоръчва се бадемово)
  • Бита сметана
  • чипс от бял шоколад (на вкус)

Приготвяне:

  • В малка тенджера на среден огън затоплете млякото, докато се образуват малки мехурчета по краищата.
  • Отстранете тигана от котлона и разбийте парченцата бял шоколад, докато сместа стане гладка, създавайки вкусен сироп.
  • В блендер смесете 1/2 чаша от сиропа с 2-те чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy. Блендирайте бавно на средна степен, докато сместа стане пенлива, приблизително 1 минута.
  • Изсипете пенливата смес в голяма чаша. Залейте го с обилна купичка бита сметана и гарнирайте с парченца бял шоколад за допълнителна нотка на удоволствие. Насладете се на вашето прекрасно творение!

Рецепта 8: Пикантен кафе десерт с меренге, с Belmio Ristretto

Порции: Кафе за 2-ма  

съставки:

  • 250 г маскарпоне
  • 200 мл бита сметана
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаша Belmio Ristretto (охладено)
  • 1 супена лъжица кафе ликьор
  • Шоколадово кафе на зърна
  • Брезилиени ядки за гарнитура

Приготвяне:

  • С електрически миксер разбийте сметаната със захарта до твърди връхчета.
  • В отделна купа разбийте заедно маскарпонето и охладеното кафе, докато кафето се поеме напълно в сместа.
  • Внимателно разбъркайте разбитата сметана в сместа с маскарпоне и след това добавете кафеения ликьор.
  • Сглобете десерта, като наредите меренга в чаша, последван от муса с вкус на кафе, като повторите два пъти. Завършете със слой от муса отгоре.
  • Гарнирайте десерта с ядки брезилиен и шоколадови кафеени зърна. Съхранявайте в хладилник до готовност за сервиране. Насладете се на вкусното си наситено с кафе лакомство!

Рецепта 9: Хайде да пием кафе с лешници, с Belmio Driving you Hazel'nuts

Порции: Кафе за 2-ма  

Съставки и топинги:

  • 1,5 супени лъжици лешников сироп (Monin)
  • 1 еспресо Belmio Let's go Hazelnuts кафе (60 – 80 ml)
  • 150 мл горещо мляко
  • Голяма заливка от бита сметана
  • нугатин
  • Щипка канела
  • Грубо смлени (печени) лешници

Приготвяне: 

  • Започнете, като изсипете лешниковия сироп в чаша за лате макиато. Върху него внимателно изсипете кафе Belmio Let's go Hazelnuts и го разбъркайте бързо.
  • След това сиропово-кафената смес се залива с горещото мляко. Ако вашата кафемашина има функция за разпенване на мляко, не се колебайте да я използвате, като се стремите към минимална пяна (без капучино).
  • Завършете вашето лешниково кафе с ядки, като добавите обилна доза бита сметана отгоре. Поръсете го с нугатин за този перфектен завършек.
  • Искате малко повече усет? Върху всичко се добавят едро смлени (запечени) лешници. Насладете се на възхитителното си кафе с лешници!

Рецепта 10: Уютно джинджифилово ванилово лате с джинджифилова бисквитка Belmio 

Порции: Кафе за 2-ма  

  • 2 чаши кокосово мляко или пълномаслено мляко
  • 2 супени лъжици чист кленов сироп
  • 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 1 супена лъжица Monin ванилов сироп
  • 2 шота еспресо Belmio Gingerbread Cookie кафе
  • Бита сметана

Приготвяне:

  • Създайте сместа, като комбинирате мляко, кленов сироп, пресен джинджифил, канела и щипка сол в среден съд. Оставете да заври и загрейте до пара.
  • Разбийте сместа до пяна с помощта на малка бъркалка и след това я отстранете от котлона.
  • Разпределете кафето Belmio Gingerbread Cookie между 2 чаши и го залейте с млякото за меденки.
  • Завършете със струйка ванилов сироп Monin и обилен топинг от бита сметана. Наздраве за една възхитителна глътка!