Рецепта 1: Карамел Карамба Фрапучинос Белмио Карамел Карамба
Съставки
- 6 кубчета лед
- 110 ml студено кафе, приготвено с Belmio Caramel Caramba
- 60 мл неподсладено бадемово мляко
- (Без мазнини) бита сметана
- Полейте карамелен сос без захар
- Екстра: ванилов сироп Monin без захар
Приготвяне:
- Направете чаша кафе с Belmio Caramel Caramba . Оставете кафето да изстине.
- Комбинирайте в блендер; кубчета лед, студено карамелено кафе, ванилов сироп Monin без захар и бадемово мляко.
- Смесете съставките, докато получите гладка и кремообразна смес.
- Изсипете сместа в чаша (най-добре буркан).
- Добавете малко (обезмаслена) бита сметана и струйка карамелен сос без захар като завършек.
Рецепта 2: Студено кафе Vanilla Goldс Belmio Viva La Vanilla
Съставки
- ¾ чаша мляко (на растителна основа).
- 1 чаена лъжичка семена от чиа
- 1 чаена лъжичка сироп от рога
- ¼-1 чаена лъжичка куркума на прах
- ¼ чаена лъжичка канела
- Кубчета лед
- ½ Belmio Viva La Vanilla
- Екстра: ванилов сироп Monin без захар
Приготвяне:
- Смесете растителното мляко, семената от чиа, сиропа от ахорн, куркумата и канелата заедно в блендер.
- Блендирайте на висока скорост, докато семената от чиа се смачкат и всички съставки се превърнат в една сплотена смес.
- Напълнете чаша с кубчета лед и изсипете кафе Belmio Viva La Vanilla върху кубчетата лед.
- Добавете млечната смес от куркума към студеното кафе.
- Долейте напитката на вкус с ванилов сироп Monin без захар.
Рецепта 3: Shakerato Fortissimo, с Belmio Espresso Fortissimo
Съставки
- 2 капсули Belmio Espresso Fortissimo
- 1-2 чаени лъжички захар (на вкус)
- Кубчета лед
- По избор: сироп Monin Caramel (15-20 ml)
Приготвяне:
- Направете еспресо с Belmio Espresso Fortissimo и добавете 1-2 супени лъжици захар или карамелен сироп Monin.
- Изсипете еспресото в шейкър за коктейли и добавете няколко кубчета лед.
- Разклатете сместа енергично за 15-20 секунди, докато стане пенлива и пенлива.
- Изсипете сместа през цедка, а след това в охладена чаша, пълна с кубчета лед.
- Гарнирайте с парче органична лимонова кора.
- Сервирайте и се насладете!
Рецепта 4: Crazy Choconut Iced Lattéс Belmio Let's go Coconutz
Съставки:
- 1 капсула Belmio Let's go Coconutz
- Кубчета лед
- 100 мл (студено) мляко
- Шоколадов сироп Monin (или шоколадово брауни)
Приготвяне:
- Напълнете шейкър за коктейли с кубчета лед.
- Направете 100 мл кафе (лунго) с Belmio Let's go Coconutz .
- Изсипете кафето и 100 мл студено мляко в шейкъра.
- Налейте 15 – 30 мл сироп в шейкъра (добавете повече или по-малко на вкус)
- Разклатете разклатете разклатете, докато стане „пенесто“.
- Сервирайте и се насладете!
Рецепта 5: Тоник за еспресо, колумбийски начинс Belmio Colombia
съставки:
- 100 г кубчета лед
- 70 мл премиум тоник
- 1 капсула Белмио Колумбия
- По избор: захарен сироп Monin Cane
Приготвяне:
- Вземете висока чаша и я напълнете с кубчета лед.
- Внимателно изсипете първокласния тоник върху кубчетата лед.
- Направете еспресо (40 ml) с кафе Belmio Colombia .
- Бавно изсипете прясно приготвеното еспресо върху кубчетата лед и тоника, за да охладите кафето за миг.
- Внимателно разбъркайте сместа, за да комбинирате вкусовете или я оставете без разбъркване, ако искате да видите слоевете.
- Гарнирайте Espresso Tonic с органично отгледан резен портокал за ароматен привкус.
Рецепта 6: Pumpkin Spice Latte, с Belmio Espresso Fortissimo
Порции: Кафе за 2-ма
съставки:
- 2 шота Belmio Espresso Fortissimo: 1 капсула/чаша
- 200 мл полуобезмаслено мляко
- 1 щипка канела
- 170 г тъмна захар
- 1 чаена лъжичка смес от тиквени подправки лате
- 150 г сварена и пасирана тиква
Приготвяне:
- В малка тенджера смесете тъмната захар и 170 мл вода. Оставете сместа да заври.
- Котлонът се намалява, след което се добавят подправките и тиквеното пюре. Оставете да къкри за 5 минути.
- Оставете сиропа да изстине, след което го прецедете.
- Сварете млякото на пара, докато стане на пяна, като използвате уред за мляко.
- Вземете голяма чаша и добавете 2 до 3 супени лъжици от сиропа заедно с 2 чаши Belmio Espresso Fortissimo.
- Накрая се залива с разпененото парно мляко.
- Завършете, като поръсите отгоре щипка канела.
Насладете се на вашето възхитително и вкусно тиквено лате!
Рецепта 7: Мока с двоен шоколад, с Belmio Chocolate Therapy
Порции: Кафе за 2-ма
съставки:
- 2 чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy
- 200 мл мляко по избор (препоръчва се бадемово)
- Бита сметана
- чипс от бял шоколад (на вкус)
Приготвяне:
- В малка тенджера на среден огън затоплете млякото, докато се образуват малки мехурчета по краищата.
- Отстранете тигана от котлона и разбийте парченцата бял шоколад, докато сместа стане гладка, създавайки вкусен сироп.
- В блендер смесете 1/2 чаша от сиропа с 2-те чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy. Блендирайте бавно на средна степен, докато сместа стане пенлива, приблизително 1 минута.
- Изсипете пенливата смес в голяма чаша. Залейте го с обилна купичка бита сметана и гарнирайте с парченца бял шоколад за допълнителна нотка на удоволствие. Насладете се на вашето прекрасно творение!
Рецепта 8: Пикантен кафе десерт с меренге, с Belmio Ristretto
Порции: Кафе за 2-ма
съставки:
- 250 г маскарпоне
- 200 мл бита сметана
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаша Belmio Ristretto (охладено)
- 1 супена лъжица кафе ликьор
- Шоколадово кафе на зърна
- Брезилиени ядки за гарнитура
Приготвяне:
- С електрически миксер разбийте сметаната със захарта до твърди връхчета.
- В отделна купа разбийте заедно маскарпонето и охладеното кафе, докато кафето се поеме напълно в сместа.
- Внимателно разбъркайте разбитата сметана в сместа с маскарпоне и след това добавете кафеения ликьор.
- Сглобете десерта, като наредите меренга в чаша, последван от муса с вкус на кафе, като повторите два пъти. Завършете със слой от муса отгоре.
- Гарнирайте десерта с ядки брезилиен и шоколадови кафеени зърна. Съхранявайте в хладилник до готовност за сервиране. Насладете се на вкусното си наситено с кафе лакомство!
Рецепта 9: Хайде да пием кафе с лешници, с Belmio Driving you Hazel'nuts
Порции: Кафе за 2-ма
Съставки и топинги:
- 1,5 супени лъжици лешников сироп (Monin)
- 1 еспресо Belmio Let's go Hazelnuts кафе (60 – 80 ml)
- 150 мл горещо мляко
- Голяма заливка от бита сметана
- нугатин
- Щипка канела
- Грубо смлени (печени) лешници
Приготвяне:
- Започнете, като изсипете лешниковия сироп в чаша за лате макиато. Върху него внимателно изсипете кафе Belmio Let's go Hazelnuts и го разбъркайте бързо.
- След това сиропово-кафената смес се залива с горещото мляко. Ако вашата кафемашина има функция за разпенване на мляко, не се колебайте да я използвате, като се стремите към минимална пяна (без капучино).
- Завършете вашето лешниково кафе с ядки, като добавите обилна доза бита сметана отгоре. Поръсете го с нугатин за този перфектен завършек.
- Искате малко повече усет? Върху всичко се добавят едро смлени (запечени) лешници. Насладете се на възхитителното си кафе с лешници!
Рецепта 10: Уютно джинджифилово ванилово лате с джинджифилова бисквитка Belmio
Порции: Кафе за 2-ма
- 2 чаши кокосово мляко или пълномаслено мляко
- 2 супени лъжици чист кленов сироп
- 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1 супена лъжица Monin ванилов сироп
- 2 шота еспресо Belmio Gingerbread Cookie кафе
- Бита сметана
Приготвяне:
- Създайте сместа, като комбинирате мляко, кленов сироп, пресен джинджифил, канела и щипка сол в среден съд. Оставете да заври и загрейте до пара.
- Разбийте сместа до пяна с помощта на малка бъркалка и след това я отстранете от котлона.
- Разпределете кафето Belmio Gingerbread Cookie между 2 чаши и го залейте с млякото за меденки.
- Завършете със струйка ванилов сироп Monin и обилен топинг от бита сметана. Наздраве за една възхитителна глътка!
Рецепта 1: Карамел Карамба Фрапучинос Белмио Карамел Карамба
Съставки
- 6 кубчета лед
- 110 ml студено кафе, приготвено с Belmio Caramel Caramba
- 60 мл неподсладено бадемово мляко
- (Без мазнини) бита сметана
- Полейте карамелен сос без захар
- Екстра: ванилов сироп Monin без захар
Приготвяне:
- Направете чаша кафе с Belmio Caramel Caramba . Оставете кафето да изстине.
- Комбинирайте в блендер; кубчета лед, студено карамелено кафе, ванилов сироп Monin без захар и бадемово мляко.
- Смесете съставките, докато получите гладка и кремообразна смес.
- Изсипете сместа в чаша (най-добре буркан).
- Добавете малко (обезмаслена) бита сметана и струйка карамелен сос без захар като завършек.
Рецепта 2: Студено кафе Vanilla Goldс Belmio Viva La Vanilla
Съставки
- ¾ чаша мляко (на растителна основа).
- 1 чаена лъжичка семена от чиа
- 1 чаена лъжичка сироп от рога
- ¼-1 чаена лъжичка куркума на прах
- ¼ чаена лъжичка канела
- Кубчета лед
- ½ Belmio Viva La Vanilla
- Екстра: ванилов сироп Monin без захар
Приготвяне:
- Смесете растителното мляко, семената от чиа, сиропа от ахорн, куркумата и канелата заедно в блендер.
- Блендирайте на висока скорост, докато семената от чиа се смачкат и всички съставки се превърнат в една сплотена смес.
- Напълнете чаша с кубчета лед и изсипете кафе Belmio Viva La Vanilla върху кубчетата лед.
- Добавете млечната смес от куркума към студеното кафе.
- Долейте напитката на вкус с ванилов сироп Monin без захар.
Рецепта 3: Shakerato Fortissimo, с Belmio Espresso Fortissimo
Съставки
- 2 капсули Belmio Espresso Fortissimo
- 1-2 чаени лъжички захар (на вкус)
- Кубчета лед
- По избор: сироп Monin Caramel (15-20 ml)
Приготвяне:
- Направете еспресо с Belmio Espresso Fortissimo и добавете 1-2 супени лъжици захар или карамелен сироп Monin.
- Изсипете еспресото в шейкър за коктейли и добавете няколко кубчета лед.
- Разклатете сместа енергично за 15-20 секунди, докато стане пенлива и пенлива.
- Изсипете сместа през цедка, а след това в охладена чаша, пълна с кубчета лед.
- Гарнирайте с парче органична лимонова кора.
- Сервирайте и се насладете!
Рецепта 4: Crazy Choconut Iced Lattéс Belmio Let's go Coconutz
Съставки:
- 1 капсула Belmio Let's go Coconutz
- Кубчета лед
- 100 мл (студено) мляко
- Шоколадов сироп Monin (или шоколадово брауни)
Приготвяне:
- Напълнете шейкър за коктейли с кубчета лед.
- Направете 100 мл кафе (лунго) с Belmio Let's go Coconutz .
- Изсипете кафето и 100 мл студено мляко в шейкъра.
- Налейте 15 – 30 мл сироп в шейкъра (добавете повече или по-малко на вкус)
- Разклатете разклатете разклатете, докато стане „пенесто“.
- Сервирайте и се насладете!
Рецепта 5: Тоник за еспресо, колумбийски начинс Belmio Colombia
съставки:
- 100 г кубчета лед
- 70 мл премиум тоник
- 1 капсула Белмио Колумбия
- По избор: захарен сироп Monin Cane
Приготвяне:
- Вземете висока чаша и я напълнете с кубчета лед.
- Внимателно изсипете първокласния тоник върху кубчетата лед.
- Направете еспресо (40 ml) с кафе Belmio Colombia .
- Бавно изсипете прясно приготвеното еспресо върху кубчетата лед и тоника, за да охладите кафето за миг.
- Внимателно разбъркайте сместа, за да комбинирате вкусовете или я оставете без разбъркване, ако искате да видите слоевете.
- Гарнирайте Espresso Tonic с органично отгледан резен портокал за ароматен привкус.
Рецепта 6: Pumpkin Spice Latte, с Belmio Espresso Fortissimo
Порции: Кафе за 2-ма
съставки:
- 2 шота Belmio Espresso Fortissimo: 1 капсула/чаша
- 200 мл полуобезмаслено мляко
- 1 щипка канела
- 170 г тъмна захар
- 1 чаена лъжичка смес от тиквени подправки лате
- 150 г сварена и пасирана тиква
Приготвяне:
- В малка тенджера смесете тъмната захар и 170 мл вода. Оставете сместа да заври.
- Котлонът се намалява, след което се добавят подправките и тиквеното пюре. Оставете да къкри за 5 минути.
- Оставете сиропа да изстине, след което го прецедете.
- Сварете млякото на пара, докато стане на пяна, като използвате уред за мляко.
- Вземете голяма чаша и добавете 2 до 3 супени лъжици от сиропа заедно с 2 чаши Belmio Espresso Fortissimo.
- Накрая се залива с разпененото парно мляко.
- Завършете, като поръсите отгоре щипка канела.
Насладете се на вашето възхитително и вкусно тиквено лате!
Рецепта 7: Мока с двоен шоколад, с Belmio Chocolate Therapy
Порции: Кафе за 2-ма
съставки:
- 2 чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy
- 200 мл мляко по избор (препоръчва се бадемово)
- Бита сметана
- чипс от бял шоколад (на вкус)
Приготвяне:
- В малка тенджера на среден огън затоплете млякото, докато се образуват малки мехурчета по краищата.
- Отстранете тигана от котлона и разбийте парченцата бял шоколад, докато сместа стане гладка, създавайки вкусен сироп.
- В блендер смесете 1/2 чаша от сиропа с 2-те чаши еспресо Belmio Chocolate Therapy. Блендирайте бавно на средна степен, докато сместа стане пенлива, приблизително 1 минута.
- Изсипете пенливата смес в голяма чаша. Залейте го с обилна купичка бита сметана и гарнирайте с парченца бял шоколад за допълнителна нотка на удоволствие. Насладете се на вашето прекрасно творение!
Рецепта 8: Пикантен кафе десерт с меренге, с Belmio Ristretto
Порции: Кафе за 2-ма
съставки:
- 250 г маскарпоне
- 200 мл бита сметана
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаша Belmio Ristretto (охладено)
- 1 супена лъжица кафе ликьор
- Шоколадово кафе на зърна
- Брезилиени ядки за гарнитура
Приготвяне:
- С електрически миксер разбийте сметаната със захарта до твърди връхчета.
- В отделна купа разбийте заедно маскарпонето и охладеното кафе, докато кафето се поеме напълно в сместа.
- Внимателно разбъркайте разбитата сметана в сместа с маскарпоне и след това добавете кафеения ликьор.
- Сглобете десерта, като наредите меренга в чаша, последван от муса с вкус на кафе, като повторите два пъти. Завършете със слой от муса отгоре.
- Гарнирайте десерта с ядки брезилиен и шоколадови кафеени зърна. Съхранявайте в хладилник до готовност за сервиране. Насладете се на вкусното си наситено с кафе лакомство!
Рецепта 9: Хайде да пием кафе с лешници, с Belmio Driving you Hazel'nuts
Порции: Кафе за 2-ма
Съставки и топинги:
- 1,5 супени лъжици лешников сироп (Monin)
- 1 еспресо Belmio Let's go Hazelnuts кафе (60 – 80 ml)
- 150 мл горещо мляко
- Голяма заливка от бита сметана
- нугатин
- Щипка канела
- Грубо смлени (печени) лешници
Приготвяне:
- Започнете, като изсипете лешниковия сироп в чаша за лате макиато. Върху него внимателно изсипете кафе Belmio Let's go Hazelnuts и го разбъркайте бързо.
- След това сиропово-кафената смес се залива с горещото мляко. Ако вашата кафемашина има функция за разпенване на мляко, не се колебайте да я използвате, като се стремите към минимална пяна (без капучино).
- Завършете вашето лешниково кафе с ядки, като добавите обилна доза бита сметана отгоре. Поръсете го с нугатин за този перфектен завършек.
- Искате малко повече усет? Върху всичко се добавят едро смлени (запечени) лешници. Насладете се на възхитителното си кафе с лешници!
Рецепта 10: Уютно джинджифилово ванилово лате с джинджифилова бисквитка Belmio
Порции: Кафе за 2-ма
- 2 чаши кокосово мляко или пълномаслено мляко
- 2 супени лъжици чист кленов сироп
- 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1 супена лъжица Monin ванилов сироп
- 2 шота еспресо Belmio Gingerbread Cookie кафе
- Бита сметана
Приготвяне:
- Създайте сместа, като комбинирате мляко, кленов сироп, пресен джинджифил, канела и щипка сол в среден съд. Оставете да заври и загрейте до пара.
- Разбийте сместа до пяна с помощта на малка бъркалка и след това я отстранете от котлона.
- Разпределете кафето Belmio Gingerbread Cookie между 2 чаши и го залейте с млякото за меденки.
- Завършете със струйка ванилов сироп Monin и обилен топинг от бита сметана. Наздраве за една възхитителна глътка!